Liseleje Sommerhus

Liseleje Strand er indbegrebet af dansk sommer

Af - 2021

Liseleje er en sommerby med hyggelig atmosfære, og Liseleje Strand er en af Danmarks bedste badestrande. Så hvis du er glad for traditionel, dansk sommer med højt til himlen og kort til stranden er Liseleje noget for dig. I mere end 100 år har de været et tilflugtssted for strandhungrende københavnere, og det er det til dels stadig, da det kun er en times bilkørsel fra den danske hovedstad.

Liseleje StrandStranden ligger ved Kattegat, og er bred og børnevenlig. I  sommerperioden er der fast livredder og stranden har det Blå Flag, der er garanti for at badevandskvaliteten er i top, og at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø.

Du kan parkere meget tæt på stranden på en grusparkering, der nærmest går i et med klitterne. Tæt på her finder du ishus og cafeer. Der er handicapadgang via en træbro helt til vandkanten i badesæsonen. Badesæsonen er fra 1. juni til 1. september.

Hvis børnene trænger til en tur i skyggen er der gode, skyggefulde legetimer påen af landets smukkeste naturlegepladser nemlig Havtyren. Den ligger overfor ishuset.

Liseleje Torvedage og øl-festival – og meget andet

Der bor folk i området året rundt, men i sommermånederne kommer der tryk på, og der er badestrand, vaffelis og sand mellem tæerne. Mange sommerhuse i området er gamle, hyggelige træhuse, og en del er nybyggede udlejningshuse.

Men selv hvis du ikke er den store vandhund, og hurtigt bliver træt af mærkerne fra strandmåtten, er der noget i området for dig. Det gælder både som tilflytter, campist eller sommerhusgæst.

I Liseleje er der nemlig torvedage, der er en fast tilbagevendende tradition, hvor hele byen er lavet om til loppemarked, og butikker har særlige tilbud. Det er som regel seks forskellige weekender i sommerperioden.

Lidt af klitterne ved Liseleje Strand. Foto af Palle Knudsen

Der ud over er der Ølfestival som afholdes ved restaurant Le Papillon og Min Købmand. Det er som regel midt i juni. Desuden er der en række hyggelige caféer, restauranter og vintagebutikker.

Selvom det meste er lukket i vinterperioden, er der masser at komme efter i de mere dunkle måneder. Havet er stadig smukt, og selvfølgelig mere vildt.

En havn på vej i Liseleje?

Der har i mange år været initiativtager til en lystbådehavn ved Liseleje Strand og kyst. Der er stærke tilhængere og lige så stærke modstandere.

Der er lagt flere projektforslag frem for Halsnæs Kommune, men der er endnu ikke landet et forslag, der er vedtaget. Læs mere om projektet her.

Hunde på Liseleje strand

Det er ikke tilladt at have sin hund med på stranden i badesæsonen fra den 1. juni til 15. september, men resten af året er der rig mulighed for at nyde naturen med sin firbenede ven.

EMNER
RELATERET