Musikskolen
Børn og unge Livet i Halsnæs Musik

Musikken bringer os sammen

Af - 2016

MUSIKSKOLEN: Et tilbud til børn og unge – og deres forældre. I Halsnæs er vi heldige at have en både seriøs og legende musikskole, der inviterer børn på opdagelse i musikkens vidunderlige univers, og skaber kultur når folk bringes sammen.

– Jeg opdagede tilbuddet om baby-mus via en internetsøgning på min første barsel. Jeg har haft både vores ældste og nu også vores yngste med en gang om ugen, med stor succes på flere måder. Dét at kunne nyde barsel sammen med sit barn gennem musikken, og også få et større netværk og møde andre børnefamilier i samme situation er et kæmpe plus.

Sådan fortæller Louise, der i 2011 flyttede ind hos kæresten syd for Ølsted. Hun kendte ikke meget til området, men har gennem musikskolens babymus-hold fået udvidet sit netværk og fået gode oplevelser sammen med begge sine børn.

– Som tilflytter leder man i starten efter de gode tilbud og aktiviteter, og musikskolen har virkelig været et hit. Musiklæreren Katrines gode humør smitter, så det er altid en rar oplevelse og virkelig hyggeligt på holdet. Samtidig er det sjovt at se sine egne og andres børn udvikle sig og for eksempel tage de første skridt, fortæller Louise, der i øvrigt har lagt mærke til, at prisen gør, at alle kan være med.

Louise med Karl til babymus i Frederiksværk (Foto: Lisbeth, Poetic Ad)

Det er 100 % lykke og glæde

– På vores babymus har vi fokus på forældre-barn relationen, og at der er genkendelighed i sangene fra gang til gang. Musikken kan hjælpe med at skærpe sanserne i tryg og god atmosfære, og senere bliver leg også et vigtigt element i vores minimus. Det vigtigste er, at finde glæden, og at alle har en god oplevelse, fortæller musikærer og musikpædagog Katrine Schäfer Dinsen og fortsætter:

– For mig personligt kan jeg heller ikke undgå at få en 100% lykkefølelse ved at se de små, glade hoveder nyde musikken og nærværet med deres forældre og de andre børn. Jeg er selv tilflytter til Halsnæs, og kan se hvordan musikskolen har udviklet sig til, at være et fantastisk tilbud under barsel, og et godt sted at møde nye mennesker på samme sted i livet.

Katrine, musiklærer på musikskolen

Katrine ved Xylofonen på et af de mange musiktilbud til børn i Halsnæs. (Foto: Lisbeth, Poetic Ad)

Musikskole med rød tråd gennem hele livet

Musikskolen er mere end babymus og har i 2016 mere end 400 medlemmer på hold og til soloundervisning, med et aldersspænd fra 0-82 år, hvoraf 33 elever er over 25 år. 24 af disse udgør ”Stjernekoret”, mens resten er solo-elever.

– Musikken kan noget særligt, og vi vil også noget særligt med musikken her i Halsnæs. Det er langt mere end et tilbud og undervisning – musikken er et sprog, og vi skal skabe appetit for musikken helt fra fødsel og vuggestue til børnehave, og give vores unge lyst til at dygtiggøre sig og nyde at spille musikken sammen og for andre, forklarer Musikskoleleder Henrik Simonsen, der selv spiller i bands og på kontrabas i både jazz, rock og den klassiske genre.

Musikskolen har aktiviteter til børn i både fritid og på skolerne, og antallet af medlemmer vokser år for år. Sikkert også i takt med rammerne bliver bedre og bedre, og når musikken udbredes flere steder, mener Henrik:

– Vi har Gjethuset, som på mange måde er et fyrtårn for en enorm mængde kultur og musik i Halsnæs, men vi har også musikskolen som bringer musik og koncerter rundt i hele kommunen. På skoler, i aktivitetshuse, på gymnasiet – endda i svømmehallen. Musikken kan meget mere end nodebøger, og musikskolen er og skal være med til at skabe liv og kultur i alle sammenhænge.

Mange hold starter op løbende og der åben for tilmelding de fleste steder. Læs mere om tilbuddene og musikskolen her.

Klaverundervisning

Mere på vej – Unge og Kultur Center

Som led i udviklingen af ungdomsskolerne, ungelivet og musikskolen er UKC – Unge og Kultur Center i færd med udviklingen af et nyt centrum for Halsnæs unge. En brandstation i det autentiske og charmerende krudtværksområde – tæt på Frederiksværk bymidte og Gymnasium – forvandles til et levende hus og center for ungekultur. Også med tanke om musikkens udfoldelse i øverum, koncerter osv. Følg med i udviklingen på Halsnæs Ungdomsskole her – planen er at åbne første etape i sommeren 2017.

EMNER
RELATERET