Hundested Halsnæs Nordsjælland
Af - 2016

LIVET I HUNDESTED: Rina er opvokset i Kikhavn nord for Hundested, og har været væk et stykke tid, men fandt hjem til Halsnæs og Hundested igen. Nu med manden Sune og børnene Sean og Amy, og det var især børn – og tanken om deres opvækst – der gjorde udfaldet, og at valget faldt på denne del af Nordsjælland igen.   

– Før vi flyttede hertil, der boede vi i en 3-værelses lejlighed i Kongens Lyngby, som jo også er en skøn by. Men efter at vi fik Amy, kunne Kongens Lyngby bare ikke helt leve op til de forventninger, vi havde i forhold til, at vores barn skulle vokse op med naturen og havet helt tæt på, forklare Rina.

– Jeg kan selv huske fra min barndom, hvor fedt det var, bare at kunne sige “vi ses på stranden om 5 minutter”. Så vi fandt lige pludselig ud af, at de ting, som vi førhen havde ment, var vigtige at have i nærheden, ikke rigtig matchede mere.

Hundested Havn

Familien på Hundested Havn. Nemt at nå ned og gå en tur blandt de rå værksteder og dejlige caféer en eftermiddag efter arbejde. (Foto: Fotonova)

Hav, havne og ægte natur lige i baghaven

– Vi sætter rigtig stor pris på, at vi har naturen lige i uden for døren, og at vi kan cykle til stranden på 5 minutter med børnene. Ligeledes gjorde huspriserne også, at vi fik vores drøm om hus og have opfyldt – og i et super skønt område og kvarter! Det havde ikke kunnet lade sig gøre, der hvor vi kom fra, fortæller Sune.

Med familiens hus placeret på kirkebakken, er der kort afstand til to forskellige havne, bymiljøer og strande.

Det er fedt at kunne sige: “Vi ses på stranden om 5 minutter!”

– Vi elsker at bo imellem Lynæs og Hundested havn, da det fungerer som en ekstra baghave og aktivitetsplads for os. Vi nyder at komme derned og mærke den summende atmosfære om sommeren, hvor vi både bruger legepladsen, den lækre isbar, minigolfen, og at det er nemt og hurtigt at tage et lille smut med færgen over til endnu en smuk havneby, Rørvig.

– I den mere rolige og afdæmpede vintersæson bruger vi stadig legepladsen på både Lynæs og Hundested havn, og de lækre caféer på havnen, er også et godt alternativ i den travle hverdag. Der er ved at være et godt liv dernede hele året, forklarer Rina.

Klap en fisk - en af aktivteterne på havnen

“Klap en fisk” er bare en af aktiviteterne på havnen i Hundested. (Foto: Fotonova)

En varm velkomst

– Da vi først flyttede hertil, var vores naboer utrolig søde til at hilse på, og vi fik endda lånt malergrej af den ene nabo. Så vi følte os utrolig velkommen og meget godt taget imod, fortæller Sune.

– Her, 1½ år efter, er vi stadig utrolig glade for at bo her, og vi har ikke fortrudt vores beslutning et sekund!

Hundested have Halsnæs

Familien har fået 130 kvadratmeter hus og have for en pris, der slet ikke kunne matches i Kongens Lyngby.

EMNER
RELATERET