Picnic på stranden
Bo ved vandet Børn og unge Liseleje Livet i Halsnæs

Fra Frederiksberg til Liseleje

Af - 2016

Dorthe og Mads skiftede i september 2014 lejlighed på Frederiksberg ud med hus og have i Liseleje – tæt på strand, skov og skole.

– Vi kunne mærke, at drømmen om hus og roligere rammer trak i os. Vi er begge opvokset uden for København, i mindre byer,  jeg er fra Hvide Sande og Mads fra Ramløse, og vi søgte nok mere tryghed i vores liv og for vores børn, fortæller Dorthe, der har parrets yngste af 3 børn, Carla, på armen.

Billede af familien i Liseleje

Have og græs mellem tæerne var en af de ting der trak, da tanken om hus startede i lejligheden på Frederiksberg. Nu har familien have hele vejen rund om huset, og blandt andet en trampolin i baghaven. (Foto: Fotonova)

Økonomien giver tid til familien i Halsnæs

– Det var vigtigt for os, at vi ikke fik mindre tid sammen med vores børn. Det handler både om afstand til arbejde, men også om økonomi, fortæller Dorthe, som har fået arbejde i lokalområdet.

– Vi har fået vores drømmehus, og til en pris der giver os frihed til bl.a. fortsat at tage på rejser ud i verden. Det giver også en ekstra frihedsfølelse, at man på 2 minutter er i skoven, og mindre end 10 minutter efter står på Sjællands største hedeområde og en af Danmarks smukkeste strande, forklarer Mads, der til dagligt arbejder som ingeniør i Tåstrup.

Vi har fået vores drømmehus, og til en pris der giver os frihed til bl.a. fortsat at tage på rejser ud i verden.

Inden parret tog springet og købte hus i Liseleje, var de rundt og forhøre sig om skole, idrætsklubber og livet i området. Et af de helt store plusser var børnehuset i Asserbo, der lynhurtigt gav legeaftaler til børnene, og skabte kontakt til andre børnefamilier i området.

Læs mere om de kontante fordele ved at bo i Halsnæs

på stranden

Selv på en onsdag, kan man nå et smut på stranden efter en arbejdsdag. (Foto: Fotonova)

Aftentur og pizza på stranden i Liseleje

Når arbejdsdagen er slut på en tilfældig sommeraften, er det her, at de virkelig kan mærke, at de bor dør om dør med naturen.

– Vi har flere gange samlet børnene og naboen og en picnickurv, og stille og roligt cyklet ned mod stranden. Nogle gange bestiller vi en pizza med på vejen, og det er som om, at den bare smager lidt bedre med sol i ansigtet og udsigt over bølgerne, griner Mads og Dorthe.

– Roen og nærheden til naturen er bare en ting, som er svær at forklare, til de folk der stadig ikke kan forstå, at vi er flyttet fra Frederiksberg. Det skal nok opleves på egen krop.

Og heldigvis er der plads i det nye hus til, at familien kan få besøg og overnattende gæster – også selvom det kun tager en lille time til København.

Liselundsvej 2_Halsn+ªs_px1980_10

Drømmehuset

Mads og Dorthe bor med 3 børn, Marvin, Bjørn og Carla i Liseleje – De fik drømmehuset på hele 194 kvm til langt under prisen i fx en forstadskommune, og skolebussen kører forbi hver morgen, så børnene sikkert kan komme i skole.

Huset var nyrenoveret og stort set indflytningsklart, og familien har tilmed fået jacuzzi på terrassen, selvom det ikke var noget de søgte aktivt efter. Parret var i deres boligsøgning forbi både Køge og Frederiksværk, men endte med at vælge huset i Liseleje.

EMNER
RELATERET