Drømmebolig i Kregme
Drømmebolig Frederiksværk Livet i Halsnæs

Fra lejlighed til drømmebolig i Kregme

Af - 2016

NYBYGGERE: Magnus og Christina flyttede i 2014 ind i deres drømmebolig på Kirkevænget i Kregme. Christina fra lejlighed på Amager og Magnus fra lokalområdet. Fra Amager til Kregme er der ca. 50 km – ikke langt når boligdrøm og virkelighed bliver forenet med større økonomisk rådighed og mere frihed. 

256 kvadratmeter splinterny villa for 2,2 millioner plus grund  

– Da vi begyndte at lede efter bolig, var det både på Amager og Frederiksværk, da vi ikke var helt enige om, hvor vi skulle bo. Magnus har altid haft en drøm om at bygge sit eget hus, så vi kiggede på grunde og håndværkertilbud begge steder. I det kvarter, som vi ville bo i på Amager var der 2 muligheder, men begge kostede ca. 2,2 mio. alene for grunden. Vi vidste, at vi skulle regne med, at det hus vi ville bygge nok kom til at koste omkring 2,5 mio. Så for os blev det for meget med et færdigt projekt på 4,7 mio., da vi også gerne ville kunne andet end blot at have et fedt hus, forklarer Christina.    

Parret endte med at slå til i Kregme, da de her fik grund for 525.000, og selv kunne tegne og bygge lige præcis det hus, som de ønskede sig.  

– Det er en vild følelse, at kaste sig ud i sådan et projekt. Det er hårdt arbejde, når det hele foregår i fritiden, men selvfølgelig samtidig en kæmpe lettelse og glæde, når det hele ender med at gå op i en højere enhed. Jeg har været med til at bygge mange huse, men det er alligevel specielt, når det er ens eget. Jeg synes, at vi er sluppet godt afsted med det, og fået det lige præcis, som vi ville have det, fortæller Magnus, der til dagligt driver selvstændig tømrervirksomhed i Halsnæs.

Vi ønskede os en familie og en tilværelse, hvor vi havde tid til at være sammen – det har vi fået!

Drømmeboligen blev til virkelighed med murstensvillaen, som består af stor entre, køkken-alrum med loft til kip og udgang til terrasse, stor stue med loft til kip, kontor, bryggers, 2 badeværelser, 5 værelser hvor 3 af dem er med ekstra loftshøjde, soveværelse, og integreret garage i facaden mod vejen.   

Drømmebolig

Magnus, Christina og Lucas i deres nye hjem i Kregme syd for Frederiksværk. (Foto: Fotonova)

Valget faldt på børnehuset midt i skov og natur ved Ebbedal

To blev til tre, da Lucas kom til verden kort efter indflytning. Magnus og Christina havde mulighed for at vælge mellem flere institutionspladser i Halsnæs, blandt andet den bæredygtige daginstitution fra 2009, som ligger i kvarteret, men valget faldt på Børnehuset ved Ebbedal – også kun 5 minutter derfra.

– Vi er flyttet ud til naturen, og vi vil virkelig gerne prioritere, at vores søn også nyder naturen i sin opvækst. Børnehuset i Ebbedal har virkelig imponeret os, og han stortrives i vuggestuen, som er meget ude og senere bliver til skovbørnehave, fortæller Christina.

Kirkevænget

Dyreliv og natur er aldrig langt væk i Halsnæs. Her en af nabogårdene i Kregme. (Foto: Fotonova)

Kræver tilvænning, men rammerne er gode

– Jeg må indrømme, at jeg som byboer skulle vende mig til tanken om at bo heroppe. Det er en anden form for liv, og længere væk fra venner og familie, end jeg har været vant til. Men der er trods alt liv i Frederiksværk med Gjethuset, biograf osv. Jeg kan være på arbejde i Birkerød på 30 minutter, og min mor er tit på besøg fra København på bare 45 minutter, så vildere er det heller ikke, fortæller Christina.   

Der vil altid værre kompromiser og fordele ved forskellige scenarier, når man kigger på bolig, men i sidste ende var der flest plusser ved Kirkevænget i den sydlige del af Kregme:

– Udover prisen på grund og hus vidste vi, at vi også fik en bolig tæt på sø og fjord. Det har så også vist sig, at vi i kvarteret har fået et super behageligt naboskab, og når vi går tur med hundene om morgenen, er det tit vi ser fugle, rådyr, harer og andet dyreliv. Det er et dejligt sted at bo, og roen er virkelig kommet efter byggeriet var færdigt. Samtidig har vi både råd og tid til familien, når vi ikke behøver at knokle for høje boliglån – det er en særlig frihed, som man bør tage med i sin overvejelser og tanker om boligdrøm.

– Vi ønskede os en familie og en tilværelse, hvor vi havde tid til at være sammen – det har vi fået!

Drømmebolig og fritid

Christina arbejder på deltid, og der er stadig råd til rejser. Magnus har også tid til familieliv, og huset skal ikke renoveres, da det jo er nyt. Christina, Magnus og Lucas er faldet godt til Halsnæs, og de glæder sig til at flere børnefamilier flytter ind i området, og fuldender det skønne kvarter til den moderne familie.

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg