Nybyggere i Halsnæs
Drømmebolig Frederiksværk Livet i Halsnæs

Første nybyggere på prærien

Af - 2016

NYBYGGERE: Mange grinte lidt i krogene, da vi begyndte at bygge som de første herude på Kirkevænget. Da huset stod færdigt, var vi også de første, der flyttede ind, og vi blev dermed de første nybyggere på “prærien”.

Sådan lyder det med et smil i stemmen fra Jens Christian og Henriette, der sammen med deres to sønner i 2009 flyttede ind i deres nybyggede hus i Kregme. Et hus som de selv har været med til at designe og bygge, og som i april 2009 stak ud som et af de eneste huse i en større første udstykning af i alt 64 helårsgrunde i den sydlige del af Kregme .

Prærien er nu et rigtigt familiekvarter   

Siden 2009 er der sket meget på Kirkevænget og kvarteret lige i udkanten af Kregme. En bæredygtig daginstitution er skudt op, og mere end 30 familier er flyttet ind i både træ og stenhuse. Lokalplanen har åbnet op for flere muligheder til nybyggere og deres boligdrømme, og alt i alt er der kommet liv i kvarteret.

– Vi glæder os meget over at se, at flere og flere naboer kommer til og vi sammen kan få skabt et trygt og rart kvarter. Vi har gode og store fællesarealer, som vi på sigt skal beplante med frugttræer, og hvad vi ellers finder på, forklarer Jens Christian.

Den årlige vejfest er et af de gode initiativer, der samler folk og er med til at skabe et godt naboskab. Det gode naboskab hvor man vil hinanden, hvor man kan hjælpes ad og hvor man også kan se efter hinandens huse – også i ønsket om at få endnu flere glade og rare naboer, understreger Jens Christian.

Jens Christian og Henriette foran deres nye hjem

Jens Christian og Henriette foran deres hjem på Kirkevænget. (Foto: Fotonova)

Beliggenhed af første klasse!

– Her i Kregme har vi fået det bedste i kombinationen af natur, byliv, pris og placering i forhold til Hillerød og København, hvor vi stadig arbejder, fortæller Jens Christian og Henriette.

Det tager 15 minutter til Hillerød i bil, eller ca. 30 minutter med lokalbanen fra Lille Kregme Station, og 50 minutter til Valby i bil inden myldertrafikken. Samtidig ligger kvarteret med kun 5 minutters gang til Arresø og Roskilde Fjord, og lige syd for Frederiksværk by med masser af kulturliv.

– Udover beliggehed tæt ved vandet, havde vi også en drøm om ny bolig, hvor vi kunne se os selv både i et aktivt arbejdsliv, og når vi blev gamle. Det har vi fået. Man er forholdsvis hurtigt på hillerødmotorvejen, og dagligvarebutikker har vi lige bag kirken, ved stationen, eller på vej hjem i fx Ølsted, forklarer Henriette.

Parret kiggede også på byggegrunde af samme størrelse i bl.a. Hillerød, men prisen på godt en million ekstra gjorde udslaget.

– Vi ligger ikke skjul på, at vi hellere ville bruge den million på huset og at forsøde tilværelsen – og så er det jo bare et plus, at vi som nybyggere også har fået kortere til vandet.

Nybygger og bolig i Kregme

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg