Fotojagt og natur i Halsnæs
Livet i Halsnæs Oplevelser og fritid

På fotojagt med en jæger

Af - 2016

Jan Gjerlev er lokal jæger og fotograf. Med hans kamera går han tit på fotojagt i naturen i Halsnæs og skyder de smukkeste billeder. Se et udpluk af hans fangst her! 

Det rigtige skud bliver et godt foto

– Juni, morgen, sommer og bukkejagt. Alene! – Skoven vågner, lydene duftene. Indtrykkene er mange. Fornemmelsen af, at blive kigget på kender vi alle. Jeg drejer langsomt hovedet, og der står hun. Råen stod inde i den tætte vegetation. Bomstille stod hun der og betragtede mig. Som det er sket så mange gange før. Snart vender disse morgener tilbage. Hold kæft hvor jeg glæder mig!

Citatet er fra en af Jans statusopdateringer på Facebook. En vintermorgen, hvor han sidder og kigger i sit enorme fotoarkiv, og vælger at dele sin tidligere fangst med resten af gruppen “3390 Hundested”.

Er fotojagt bedre end traditionel jagt?

Halsnæs indeholder mange kroge, søer, skove og hjørner som gemmer på den mest fantastiske natur og dyreliv. Jans billeder giver et hint til, hvorfor vi er så stolte af naturen heroppe i Nordsjælland. Mange af billederne er fanget i Asserbo Plantage.

– Jeg går både på rigtig jagt og fotojagt, og finder stor tilfredsstillelse ved begge dele. Der er noget helt magisk ved at stå ved for eksempel daggry, lige midt i skoven, og pludselig træder en rå frem i den første lysning. Så føler man sig virkelig ét med naturen, og mange gange er et godt skud med kameraet rigeligt trofæ, fortæller Jan Gjerlev med et smil i stemmen. Jan bor I Hundested, og har boet tæt på skov og strand det meste af hans liv.

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg