Frirum i Asserbo
Natur Oplevelser og fritid Sommerhus

Vores frirum i Asserbo

Af - 2016

Det hænder, at jeg i mit arbejde har brug for perioder til fordybelse, og så er et par dage i sommerhus i Asserbo er guld værd!

Sommerhus til fordybelse

Frirum og fleksibilitet – Svaret kommer hurtigt fra Birgitte Boesen, da vi spørger hende om, hvorfor de købte sommerhus i Halsnæs tilbage i 2002.

– Min familie og jeg elsker storbyen, men vi havde også behov for et sted, hvor vi kunne komme tættere på naturen og nyde tiden i ferier eller bare en weekend.

Familien ledte et par måneder og fandt ægte, nordsjællandsk sommerhusidyl med det klassiske, sorte træhus med hvide vinduer – og så på en naturgrund tæt på Asserbo plantage.

Idyl kun en time væk

– Med i vores overvejelser var klart afstanden til København og den offentlige transport. Vi kan køre herop på en time, men vores fire sønner kan også tage S-toget og lokalbanen selv, hvis de skal bruge huset med nogle venner, forklarer Birgitte.

Frirum

Med lokalbane fra både Helsingør langs nordkysten og fra Hillerød omkring Arresø, kan familien Boesen selv vælge, hvilken vej de tager. Leder man efter alternativer, så er det også begyndt at blive mere og mere populært at ankomme på cykel.

– Cykelfolket er rigt repræsenteret på veje og stier her omkring. Vi har selv nogle gamle cykler i sommerhuset, så vi hurtigt kommer til stranden eller købmanden. En vigtig sommertradition i vores familie er cykleturerne langs kysten til Tisvilde, hvor vi spiser is nede ved stranden eller går på café. Jeg forstår godt, hvorfor området er så populært.

Naturen er noget ganske særligt 

–  Mit favoritsted må være en helt særlig rute mellem Melby overdrev og Asserbo plantage. Især omkring Troldeskoven er der helt fantastisk på alle tider af året. Kombinationen af skovplantage og udsigten ud over Kattegat er ganske unik. Efter en anstrengende arbejdsuge er det lige stedet, hvor man finder ro kun omgivet af naturens lyde og dufte.

Den særlige vegetation på nordkysten er formet af Kattegat, som i millioner af år har præget de store klitter, og brede børnevenlige strande, med hvidt sand så længe øjet rækker. Ind imellem popper små badebyer frem, og ikke sært har nordkysten fået tilnavnet “Den Danske Riviera.”

– Huset i Asserbo er over årene også blevet et frirum, som jeg kan bruge arbejdsmæssigt. Det hænder, at jeg i mit arbejde har brug for perioder til fordybelse, og så er et par dage heroppe guld værd, fortæller Birgitte, der til dagligt driver rådgivningsvirksomheden büroCPH.

Birgitte og familien har god plads ude og inde, og hvert år i juli danner sommerhuset ramme om en traditionsrig middag for den store familie og deres venner.

Troldeskoven er helt fantastisk på alle tider af året. Kombinationen af skovplantage og udsigten ud over Kattegat er ganske unik. Efter en anstrengende arbejdsuge er det lige stedet, hvor man finder ro kun omgivet af naturens lyde og dufte.

Frirum
EMNER
RELATERET