Gæden ved golf
Natur Oplevelser og fritid

Lasse om glæden ved golf

Af - 2016

Golf er mit liv, og det startede her i Halsnæs. Jeg skylder AGC (Asserbo Golf Club) en stor tak, for at have givet mig glæden ved golf – Lasse Jensen, Professionel golfspiller.

Golf er for alle!

– Tiden hvor golf kun var en sport for gamle mænd i ternede bukser er forbi. Vi gør meget for at være en klub for familien og hele lokalsamfundet – blandt andet har vi tilbudt områdets skoler et besøg med intro, lån af udstyr og spil på par 3 banen, fortæller Annie Christensen, klubsekretær i Asserbo Golf Club til Halsnæs Avis.

Golf har de sidste år været den hurtigst voksende sportsgren, og det stigende medlemstal i landets klubber afspejler at golf er blevet en “alle-mands-sport”. Det mærker man også i Halsnæs, hvor den gamle sport er blevet moderne igen. Måske fordi alle kan nyde naturen og årstidernes skiften samtidig spillets mange finurligheder.

Grøn golf i pagt med naturen

– Vi havde for et par år siden ikke regnet med, at vi ville være med  i kampen om årets miljøpris, så vi er stolte over nomineringen. Vi har gjort masser af grønne tiltag og vi tænker meget på miljø og natur i dagligdagen.

Ordene stammer fra greenkeeper Steen Michael Petersen i AGC, der fortsætter med fortællingen om et enormt dyreliv på og omkring banen, i et interview med Halsnæs Avis omkring nomineringen til Golfsportens Miljøpris 2016.

Mange har fundet glæden ved golf i Asserbo gennem årene – og en af de mest kendte er tour-professionel Lasse Jensen.

Golf foran Asserbo GC klubhus

Juniorerne træner det korte spil i aftensolen foran Asserbo GC´s klubhus og restauranten.

Lasse Jensen – Tour Pro

Om starten, AGC og spillet:

– Jeg prøvede første gang golf i sommeren 1994 og blev medlem i AGC i 95. I starten blev jeg bidt af golf, fordi jeg selv kunne træne og spille. Der var ingen som skulle slå bolden tilbage over et net eller andet. Det er et spil, hvor du spiller mod dig selv og banen. Det er ret unikt! Jeg blev ved, fordi vi havde et godt og sjovt træningsmiljø.

– Da jeg startede, der var vi en gruppe som spillede fra morgen til aften og alt var konkurrence. Jeg så meget op til de ældre drenge på 1. holdet og de var skyld i jeg trænede og arbejdede endnu hårdere.

Om det særlige ved Asserbo Golf Club:

–  Det er en af de hyggeligste golfklubber, jeg kender. Klubbens hjerte har for mig altid været omkring den lille puttinggreen, terrassen og driving rangen. Mens frokosten er bestilt kan du putte 9 huller eller slå en spand bolde inden maden kommer, og samtidig kan du følge dem som tee’er ud, og dem som kommer ind af hul 18. Det hele ligger kompakt, og det har altid være nogle perfekte rammer for mig.

Glæden ved golf:

– I dag som professionel golfspiller er det stadig vigtigt med de gode oplevelser som popper op i ny og næ. Alle sejrene og også nederlagene, som jo kun har gjort en stærkere. Min 1. Hole in One på hul 7. Min 3. Hole In One på par 4 hullet hul 10!

– På hul 10 spiller jeg i øvrigt en hulspilsmatch for sjov mod Rasmus Schultze og jeg er 3 under par og 3 up efter 9 huller! Vi aftaler, at jeg vandt de første 9, og så starter vi en ny match. Jeg slår ud, og jeg kan se bolden trille i, da pinden stod i bagkant. Der kom jeg så 1 up … Fortæller Lasse med et kæmpe smil.

Lige nord for Frederiksværk på vejen mod Liseleje ligger Asserbo Golf Club. En af Danmarks ældste baner, der indeholder fuld 18-hullers greenfee bane, Par 3 bane, driving range, klubhus med restaurant og rigeligt med charme.

Den gamle bane ligger i den smukkeste natur og et kupperet terræn, der giver de fleste udfordringer – selv de garvede medlemmer. Klubben er åben for nye medlemmer, og som noget særligt er der er gratis undervisning og træning til alle medlemmer i klubben.

Asserbo Golf Club – hjemmeside

Ved Torup finder du Møllekilde Golfklub, som består af 9 huller pay&play og en kortere Par 3 bane for nybegyndere. Møllekilde er anlagt efter tegninger af den danske og anerkendte golfarkitekt, Line Mortensen.

Møllekilde Golf er Danmarks første 100% økologiske golfbane og er anlagt på et tidligere økologisk landbrug. Det økologiske koncept indebærer, at der ikke bruges hverken pesticider eller gødning på banen, der i stedet holdes i spilbar stand ved hjælp af Terra Biosa. (et biologisk gødningsmiddel).

Møllekilde Golf – hjemmeside

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg