Oplevelser året rundt
Natur Oplevelser og fritid

Opskriften på autentiske oplevelser

Af - 2016

KREATIVE EVENTS: Hvordan er det nu lige man laver en oplevelse, som folk gider komme til? Det ved man hos Lynæs Surfcenter. Og de ved endda også hvordan man udnytter det autentiske miljø som del af oplevelsen. I 2016 stod Johan og Jeppe Ingversen bag blandt andet foredrag med Tv-vært og sejler Mikkel Beha på bådværftet, og Lynæs Sommerbio på stranden.   

Der sker meget i Lynæs og Hundested i disse år. Krydstogtskibe, festivaller, markeder, kunsthåndværk, koncerter og meget mere. Nogle af dem, der virkelig er gang i, er Lynæs Surfcenter, som hvert år finder på nye ideer og events:

Mikkel Beha på bådeværftet i Hundested

– Vi var i vinter nede og se Daniel og Daniels baadeværft for første gang, og vi blev enige om ,at vi helt sikkert skulle lave et eller arrangement dernede, for rammerne er så unikke, som noget kan blive. Vi var vidt omkring, alt fra festival til stand-up. Men så oplevede vi, hvor populært Kurs Mod Fjerne Kyster var blevet på dansk TV, forklarer Johan.

–  Siden Mikkel og familien har tilbragt meget tid i Lynæs Havn og sønnerne surfer meget, så var det ikke mere end et opkald væk at arrangere en dag, hvor Mikkel kunne komme og fortælle om sine rejser ud i verden – og så på et bådeværft, hvor skibene til sådanne eventyr bliver bygget. Mere autentisk kan det ikke blive!

Bådeværft Beha

Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil i Hundested om livet på de 7 have. (Foto: Lynæs Surfcenter, August)

Omgivelserne er skabt til oplevelser

– Autentiske oplevelser er en af hovedingredienserne, når vi finder på, hvad vi skal lave af tiltag. Området er så oplagt til at skabe netop disse autentiske oplevelser, fortæller Jeppe.

– Vi kunne også have lejet hundestedhallen. Det havde været meget nemmere, men ikke en nær så god helhedsoplevelse, som at sidde på et lidt skævt gulv i en gammel bådebyggerhal og høre om rejser på de 7 have!

bådværft2 veh

Foredrag i autentiske rammer. Side om side med de smukke både. (Foto: Lynæs Surfcenter)

Sommerbio på stranden i Lynæs

– Vi har længe gerne ville lave en eventkalender for Lynæs-området, fordi vi tror på, at en sommer med særlige arrangementer, vil skabe stor værdi for området, som vi elsker så meget. Både for de lokale, sommerhusgæster og erhvervslivet på havnen, fortæller Johan med stolthed i stemmen.

Vi tror på, at en sommer med særlige arrangementer, vil skabe stor værdi for det område, som vi elsker så meget.

– Vi tror også på, at hvis vi laver nogle lidt anderledes ting end bare surf, så kan vi også trække nogle af de mennesker hertil, som ellers ikke lige havde tænkt at surfing i Lynæs, ville være noget for dem. Det kunne jo være, for de bor nu engang ved et af Danmarks absolut bedste surfspots!

– Årets helt store satsning blev en open-air sommerbio ud til vandet. Vi blev inspireret af Zulu Sommerbio, der turnerer landet rundt, og vi var faktisk også i dialog med dem omkring sommerbio i Lynæs, men stedet havde ikke en stor nok tilskuer tilslutning mente de. Det ville vi så gerne modbevise, og så lavede vi det selv.

Lynæs sommerbio på stranden

Lynæs strandeng omdannet til aftenbio et par aftner i juli 2016. (Foto: Lynæs Surfcenter)

– Det er ikke billligt at lave sommerbio, hvis man skal gøre det ordenligt, og ordenligt skal det være. Det endte over al forventning, tre dage med en pakket græsplæne, varme popcorn, gode film og solnedgang over fjorden.

– Meget vigtigt er det at nævne, at arrangementet aldrig var kommet over stepperne, hvis ikke der havde været så god opbakning fra de lokale erhvervsdrivende og Halsnæs kommune.

– Det er et arrangement, der helt sikkert bliver gentaget til næste sommer, forsikrer Johan.

Vi glæder os på Vi elsker Halsnæs, til at se hvilke events, der bliver de nye tilløbsstykker fremover.

Flere autentiske oplevelser?

Oplev Halsnæs er med hjemmeside og Facebook-side den officielle portal, der samler overblik og en kalender for kommende events i Halsnæs. Find og følg den lokale guide på Facebook, eller besøg hjemmesiden her.    

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg