Mountainbike
Natur Oplevelser og fritid

Naturen som skabt til mountainbike i Halsnæs

Af - 2016

Niels blev for 3 år siden medlem af Halsnæs Naturklub, og herunder Halsnæs MTB, som flere gange om ugen drøner rundt i de mange skove og på de mange strandstier i Halsnæs og nær Hundested. Læs her hvordan Niels er blevet forelsket i særligt skovene på en ny måde.

Niels er lokal – altså sådan tilflytter-lokal – da han siden 2006 har boet med Charlotte i Hundested. Et par år efter fik de datteren Emilie, som i dag er 8 år. Niels har altid dyrket meget sport, men intet har rigtig fanget hans interesse, indtil han gennem et forældre-vennepar blev inviteret med på mountainbiketur en eftermiddag.

– Jeg fik invitationen, og fik stillet en prøvecykel til rådighed af klubben, og så tog jeg udfordringen op. Jeg manglede som sådan ikke en ny hobby, men var frisk på at prøve en ny sportsgren. 5 måneder efter var der ingen vej tilbage. Jeg måtte bare eje min egen cykel, fortæller Niels med et kæmpe smil.

Halsnæs Naturklub har dannet Halsnæs MTB - her er de på tur ved nordkysten.

Halsnæs Naturklub har dannet Halsnæs MTB – her er de på tur ved nordkysten.

Fællesskab, motivation og klubliv

– En stor del af min nye passion for mountainbike er kommet naturligt, da jeg blev medlem af klubben og Halsnæs MTB. Udover mine egne turer, så kører vi som regel afsted 6-7 stykker hver tirsdag klokken 17:30 fra Lillebjergvej. Så tager vi enten en rute vi kender, på små 20 kilometer, eller finder en helt ny.

Niels vidste godt, at han var flyttet til en naturkommune fra lejligheden i Bagsværd, men at skovene og stierne omkring ham var som skabt til motion og mountainbike, opdagede han først gennem Halsnæs Naturklub.

– Vi ledte som mange andre efter hus og have, samt lidt mere natur og også luft i budgettet dengang, men at jeg skulle blive moutainbiker, havde jeg ikke set komme, før jeg prøvede det. I klubben er der plads til både motionister og de mere professionelle atleter. Men jeg tror alle får lidt den samme følelse og adrenalinboost, høj puls og storslået natur, uanset hvilket niveau, som man kører på. Det er fedt – og så selvfølgelig også kammeratskabet på den ugentlige fællestur.

Halsnæs

Der er plads til alle, der vil prøve kræfter med mountainbike i Halsnæs MTB. Lån en gratis prøvecykel.

Tips til gode mountainbike-ruter i Halsnæs

– Jeg nævner altid Grønnesse skov, når jeg skal fortælle om et godt sted. Her er mange ruter på kryds og tværs, som man kan kombinere, som man har lyst. Mange gange kører vi også nordpå til Kikhavn og stierne langs Kattegat til Tisvilde hegn, hvis vi ønsker lidt mere strandterræn og havudsigt.

Også resten af Halsnæs inviterer til gode cykelruter og særlig godt mountainbike-terræn:

– Vi har Ullerup skov, området nær Auderød på Arrenæs, Tisvilde Hegn, Arresødal skov ved Frederiksværk, og Ølsted Grusgrav har også et godt kupperet terræn. Jeg kunne sikkert blive ved, og mange af stederne er også bare normale natur- og skovstier, mens andre er decideret lavet til mountainbike. Et godt sted at starte, er at komme forbi os i klubben og få inspiration eller via hjemmesiden halsnæsnaturklub.dk.

Der er ingen tvivl om, at naturen er stærkt vanedannende – og Niels er nu blevet bidt af den gale mountainbike-hund. Hvem ved, måske du også bliver det, hvis du en dag skulle kaster dig over MTB i Halsnæs.

Mtb halsnæs

EMNER
RELATERET