Vinterbadning
Natur Oplevelser og fritid

Vinterbadning og det kolde gys

Af - 2016

VINTERBADNING: Tiden står næsten stille, kulden bider på de bare tæer, og adrenalinen pumper alene ved tanken om, at kroppen snart skal under det kolde vand. Man er fuldt tilstede og for en stund fuldstændig i ét med naturen. Denne følelse kender vinterbaderne i Lynæs særligt godt. Tør du springe i det kolde havvand?

Badeklub med vokseværk

Badeklubben Lynæs Havbad blev grundlagt den 16. juni 2015.

Det var en lille interessegruppe, der tog initiativet på baggrund af et informationsmøde afholdt af Lynæs Havn i foråret.

Havnen havde etableret en flot, bred badebro med trapper samt opført et smukt badehus på vestmolen ud til fyret på Lynæs Havn, hvorfor forholdene var ideelle for badning hele året.

– Her er skønt, vi elsker vandet, vi elsker havnen, og vi nyder samværet og muligheden for at bade i havet året rundt. Det var i sig selv nok til at starte en klub. Og det er gået over al forventning, faktisk er vi så mange medlemmer nu, at vi overvejer en venteliste, fortæller bestyrelsesformand Lis Kristensen med et stort smil.

Siden klubben en realitet i 2015, har det ikke stået stille med ideer og forslag til nye initiativer. Så vinterbaderne har snart aktiviteter hele året rundt. Du kan følge med i klubbens udvikling på deres hjemmeside her.

Stadig ikke overbevist? Læs mere om fordelene ved “det kolde gys” og vinterbadning, klik nedenfor:

Læs mere om vinterbadning her.

Kan en havn bruges til andet end skibe? Ja, i byen Lynæs på spidsen af Halsnæs er et lokalt projekt nu blevet til en forening, og med foreningen et badehus med sauna og badebro ud til fyret og fjorden.

EMNER
RELATERET
Seneste indlæg