Kunst og kultur Oplevelser og fritid

Oplev Halsnæs: Kulturkalender med mere

Af - 2016

Julie Mathiesen, lokal ildsjæl, koordinator og medindehaver af Kulturstøberiet, er ofte med til at arrangere og lave pr for begivenheder i Halsnæs som fx WaterMusic, Beddingen håndværksfestival, begivenhederne i Karl-e og meget andet. Hun sætter pris på, at Oplev Halsnæs findes og bruger den altid til at synliggøre sine events.

– Jeg ved at folk bruger den, så det er vigtigt at få lagt arrangementer på den – det gør vi altid. Både nyhedsbrevet og Facebook gør, at arrangementerne kommer længere ud, end hvis man selv skulle markedsføre det.

julie karl e

Julie på Kulturcafe Karl-E i Frederiksværk – måske i færd med skitserne til en ny oplevelse. (Foto: Allan Hansen)

OH! Din lokale guide

På Oplev Halsnæs kan man klikke rundt og få masser af inspiration til gode oplevelser – både dem med åbningstider og faste datoer og dem som man kan besøge når vejret er til det. Siden bliver skabt i et samspil mellem redaktionen i kulturafdelingen i Halsnæs Kommune og de mange borgere og foreninger, der løbende kommer med input og forbedringer til indholdet. For Julie er det vigtigt, at siden er dedikeret til oplevelser.

– Det føles ikke som en kommunal hjemmeside. Man bliver ikke præsenteret for alt muligt andet. Jeg skal ikke klikke ret meget rundt for at få en masse inspiration og links til steder, som jeg selv kan undersøge nærmere. Og nyhedsbrevet er jeg meget glad for – det giver et super godt overblik her og nu.

himmelstorm-festival-2012

Himmelstorm Festival i Torup er en af de typer arrangementer, der kan findes på Oplev Halsnæs.

En digital dør til nye oplevelser

Annette Aare er formand for Frederiksværk Kunstforening, medlem af vævekredsen og arrangerer udstillinger, kulturcaféer og kreativ sommerskole for børn.

– Vi taster udstillinger, kulturcaféer og andre arrangementer ind. Det har vi gjort lige siden begyndelsen, men da vi lavede kreativ sommerskole for børn i sommer, så blev vi for alvor opmærksomme på, at det virker.

I en uge i sommerferien tilbød Frederiksværk Kunstforening, at børn og deres forældre kunne komme hver dag og prøve kræfter med forskellige kunstformer. Der blev bl.a. vævet, malet og lavet værker af skrot. Hver dag spurgte Annette gæsterne, hvor de havde hørt om arrangementet og alle havde set det på Oplev Halsnæs.

– Jeg oplevede, at det blev flittigt brugt – også af folk, der fx havde lejet et sommerhus. Der opstod faktisk det fine, at nogle af familierne opdagede, at de boede i sommerhuse ganske tæt på hinanden – de fik lavet legeaftaler med børnene inden de skiltes. Det var dejligt, at vi på den måde kunne være med til at skabe forbindelser mellem folk.

Kunst for børn

Børn og forældre på besøg i den kreative sommerskole arrangeret af Frederiksværk Kunstforening.

1-2-3 Gå på opdagelse

Oplev Halsnæs er skabt med en ambition om, at gøre alle de mange kulturudbud, lokale festivaller og åbne arrangementer synlige for folk I og omkring Halsnæs.

Hvis du har lyst til at inspireret dag for dag kan du følge med på Facebook ved at like siden. Med oplevelser året rundt, finder du sikkert noget nyt til dig selv eller sammen med familien. Der er ingen undskyldning for at kede sig i Halsnæs.

EMNER
RELATERET