Hus i Halsnæs, Nordsjælland
Drømmebolig Kultur Livet i Frederiksværk Tilflytter

Thomas og Anne Kirstine tog springet

Af - 2016

HUS I HALSNÆS: Drømmen om hus og have blev en realitet i sommeren 2015, da Thomas og Anne Kirstine byttede lejlighed i København ud med det stråtækte byhus ved Asserbo, Frederiksværk.

Beslutningen var et naturligt skridt for parret, der som henholdsvis Ph.d. og specialestuderende i Københavnsområdet, oplevede stigende husleje i lejeboligen, og med hus i Halsnæs fik mulighed for mange flere kvadratmeter og et nyt liv i naturen.

– Tanken, om at bo uden for storbyen, har aldrig ligget langt fra os, hvilket nok hænger sammen med, at vi begge er opvokset i det nordjyske i mindre landsbyer, forklarer Anne Kirstine til spørgsmålet om hvorfor valget faldt på Frederiksværk og Halsnæs – et spørgsmål som de begge har svaret på mange gange, når venner hørte om overvejelserne og købet.

Her er også biograf, gymnasium, svømmehal og alle de nødvendige butikker, der gør at byen faktisk er selvkørende.

– Der ligger en forventning om, at man som ungt og moderne menneske elsker alt ved København, og hvis man har muligheden, skal blive boende så tæt på centrum som muligt. Vi har selvfølgelig nydt – og nyder stadig – det liv og den puls, der er i storbyen. Men når vi virkelig tænkte efter, så var det begrænset, hvor meget vi egentlig benyttede os af alle de tilbud i byen, og så var der andre ting, der også trak i os – bl.a. hus, strand og skov, fortæller Thomas, der havde hørt om den smukke natur omkring Frederiksværk, allerede inden de begyndte at kigge på huse.

Hus i Asserbo - drømmebolig

Anne Kirstine og Thomas i deres nye have i Asserbo, Frederiksværk. (Foto: Fotonova)

Illusionen om tid og afstande

At drømmen kun lå en lille time væk, gjorde beslutningen om boligkøb i Halsnæs nemmere:

– Vi fandt på en weekendtur med mine forældre ud af, at køreturen til Frederiksværk kunne klares på en lille time fra København – en afstand der gør, at vi og vores venner i København rent faktisk kan besøge hinanden, uden at det bliver en dagsrejse. Mange har en kritisk grænse på 45 minutter, og skal som minimum have et S-tog i baghaven, men måske der ligger lidt falsk tryghed i det, siger Anne Kirstine med et smil.

– Mange gange bruger man også tre kvarter på at komme fra A-B i byen, men afstanden i kilometer betyder måske ubevidst mere for nogen, selv om tiden man bruger på transport, er den samme. Desuden er afstand til København ikke så vigtigt, når der også er gode jobs i Nordsjælland.  Fx i Hillerød som kun ligger 20 minutter herfra.        

Livet, kulturen og atmosfæren i Halsnæs

– Afstanden til storbyen kan faktisk være et kæmpe plus. Det er vores oplevelse, at de byer, der ligger i omkredsen af en storby, kan gå hen og blive sovebyer. Alt det lokale dør ud, fordi udbuddet er så stort i nærheden, og pludselig er der kun en trinbræts-station tilbage, forklarer Thomas.

Parret har allerede brugt Frederiksværk en del, og nyder det sprudlende kulturliv og koncerterne i og omkring fx Gjethuset.

Læs også: Min energi bruges på kultur og fælleskab

– Her er også biograf, gymnasium, svømmehal og alle de nødvendige butikker, der gør at byen faktisk er selvkørende, nævner Thomas, som han sidestiller med vigtigheden af plads til forskellighed og godt naboskab i området.

– Vi er også blevet godt modtaget af naboer og de lokale foreninger. Det er rart, at man kender sine naboer, og man kan hjælpe hinanden. Det betyder meget.

I indkørslen til deres drømmehus i Asserbo, Frederiksværk

Parret i indkørslen til drømmehuset der levede op til alle forventningerne. (Foto: Fotonova)

Mærk efter – og tag springet!

Thomas og Anne kan klart anbefale, at gå efter det man virkelig ønsker:

– Vi er enormt glade for vores nye hus. Det skal have nye vinduer – og måske skal der væltes en væg eller to med tiden – men vi har fået langt mere, end vi kunne drømme om. Da vi først tog os tid til at besøge området, og kørte de små to kilometer ned til stranden herfra, så kunne vi mærke, at det var det rigtige. Købet gik hurtigt, men vi har ikke fortrudt. Slet ikke når vi vågner op til græssende rådyr i baghaven, eller tænker på alle de ting, vi har fået med i pakken ved at bo i dette skønne område.

Har du spørgsmål til livet i Halsnæs? Spørg en lokal her.

Drømmehuset

For 1.225.000 kr. blev Thomas og Anne Kirstine en stråtækt villa på 195 kvm rigere. Selve grunden er på over 5000 kvm, og ligger tæt på skov og kun en gåtur fra Liseleje strand. Frederiksværk bymidte kan nås på 10 minutter.  Huset trængte til nye vinduer og en ny varmepumpe – og sikkert også flere små projekter – men til gengæld har parret nu et hus med rigeligt charme og plads.

EMNER
RELATERET