Det handler om klubliv i Melby-Liseleje IF
Halsnæs bugner med idrætsklubber og foreninger. En af dem er Melby-Liseleje IF, som med deres fodboldafdeling MLI Fodbold har en særlig plads i mange børns og generationers hjerter. Det er takket være deres 80 årige historie og stolte traditioner for socialt klubliv, og ikke mindst personer og trænere som Kim Daugbjerg.
-Vores ældste medlem er pudsigt nok født samme årstal som klubben blev etableret. Så om man er 80 år eller 3 år (som vores yngste medlem er) er der altid plads her, fortæller klubformand og træner Kim Daugbjerg, da han bliver bedt om at beskrive MLI.
-De sidst 10 år har vi arbejdet på at bliver anerkendt breddeklub, med plads til eliten, hvis spillematerialet er til stede, og samtidig skabe gode, langsigtede relationer til vores samarbejdspartnere, sponsorer og nærmiljø. Vi har over 40 DBU-uddannet trænere, der gør, at vi kan tilbyde netop den træning, der er passende for spillernes niveau. Selvom vi ikke skal være med i Superligaen, så kan man godt have målsætninger – og de behøver ikke kun være resultatorienteret. Vi ligger også vægt på nøgleordene glæde, udvikling og medejerskab.
500 medlemmer om at skabe sammenhold i Melby
Med lidt over 500 medlemmer i fodboldklubben, og totalt ca. 1100 når foreningens andre sportsgrene tælles sammen, så er der i Melby- Liseleje IF altid aktivitet og travlhed i det gamle klubhus, som snart står overfor en gennemgående modernisering og udbygning.
-I 2017/2018 skal det første spadestik tages så rammerne kan være tidsvarende ”vor tid”, hvor pige- & kvindefodbolden igennem de sidste 10-15 år har gjort sit indtog i MLI-Fodbold – det var der ikke taget højde for da tegningerne til det nuværende klubhus blev lagt på bordet for 50 år siden, hvor fodbold blev spillet af mænd, mens kvinderne kunne se på fra sidelinjen – derfor er omklædningsfaciliteter en mangelvare i hverdagen. Desuden kan tidens tand kan også ses på bygningen.
-Pladsen kan være lidt trang, men frivilligheden og det at vi kommer hinanden ved, er også med til at skabe det gode sammenhold, som vi har. Vi er ca. 70 frivillige kræfter, der for maskineriet til at køre rundt, og vi er især nok kendt som stor aktør på pige og kvinde fodbold i Nordsjælland, hvor vi blandt andet har fostret store talenter og landsholdspillere. Dét, at vi både har kvinde- og herrehold, er også med til at skabe en god samhørighed og kultur i og omkring klubben.
Mere end onsdagstræning og kamp i weekenden
Klubbens mange engagerede frivillige betyder også, at der hvert år sker meget i MLI og at der også kan arrangeres rejser og kampe med udenlandske klubber.
-Hvert år deltager alle vore ungdomshold fra 8-9 årsalderen i stævner rundt omkring. Typisk er de i Jylland, hvor vi har deltaget de sidste 8-10 år, samtidig med at vores 3-4 ældste årgange er på udenlandstur hvert andet år. Her har vi blandt andet været i Holland og Italien flere gang. I 2017 skal ungdomsafdelingen igen til Holland, og herefter håber vi, at der kan samles penge sammen til en tur til USA næste gang. Årgangene får mulighed for at genere nogle penge via hjælp til diverse arrangementer og tiltag, så egenbetalingen holdes på et ”acceptabelt” niveau. Vore stævneture er altid baseret på at både drenge og piger deltager i det samme stævne, så det sociale kan prioriteres.
Kim fortæller videre, at man i sommeren 2016 har haft international fodbold på programmet flere gange. Først DSV Soccer Cup 2016, hvor 16 hold fra forskellige lande i Europa spillede om titlen. Dernæst har vi haft besøg af 3 udenlandske klubber, der spillede imod vore ungdomshold. Først kom Arabian Galaxy fra Saudi Arabien til Melby med nogle hold, dernæst Roanoke Star fra USA, inden Honolulu Bulls fra Hawaii afsluttede sommerens gæstevisiter med kampe imod Melbys U16 drenge og U15 piger.
Klublivet i MLI er det hele værd!
-Grunden til at jeg bliver ved at synes, at det er sjovt at være træner og formand i klubben, er den positivitet, der er omkring klubhuset i dagligdagen. Dette fra de mange frivillige – som vi ikke kan være foruden – forældre og ikke mindst de mange spillere. At se en pige eller dreng på 5-6 år komme med et smil på læben, når der er scoret et mål eller andet, gør at jeg, sammen med den øvrige bestyrelse, arbejder dag efter dag for at gøre tingene ”lidt bedre end i dag” til gavn for fællesskabet i klubben.
-Vi vil gerne så langt i processen, at man i dag og ikke mindst i fremtiden IKKE blot tilmelder sig til fodbold, men indmelder sig i et fællesskab – hvor der er en samhørighed fra ældste til yngste.
-Jeg bor selv i området, og har haft min gang i klubben i mere end 25 år. Jeg har set betydningen af, at der er en idrætsforening i nærområdet – den betydning er IKKE blevet mindre de sidste 10-15 år.
Læs mere og besøg MLI på deres hjemmeside her.