Skip to content

 

Iværksætteri

Vi har en særlig iværksætterånd  i Halsnæs. Historisk har området skabt lokale arbejdspladser inden for blandt andet industri, metal, fiskeri og landbrug.

I dag er der iværksættere inden for mange fag og brancher som også strækker sig til kunsthåndværk, rådgivning, innovationsteknik, bygge og anlæg, plast- og fødevareproduktion.

Viljen i Halsnæs’ kreative og arbejdsomme lokalsamfund er stor, og for dem som har behov og spørgsmål, så tilbyder Halsnæs Erhvervsservice individuel  vejledning og iværksættermøder. Vi tør og vi vil – og vi er sammen om udviklingen i Halsnæs.

Start virksomhed i Halsnæs

Iværksætternetværk og information

Efterskole for iværksætteri 

Virksomhedsnetværk

Halsnæs har et aktivt erhvervsforeningsliv med lokale foreninger i flere af byerne, samt virksomhedsnetværket F5 med mere end 100 virksomheder, der dækker hele Halsnæs Kommune. På regionalt plan, findes der blandt andet også Nordsjælland Håndbolds Erhvervsnetværk som er åbent for medlemskab. På listen herunder finder du adgang og kontakt til de selvstændige hjemmeside for hvert netværk.

Erhvervsnetværk F5

Erhvervsnetværk Nordsjælland Håndbold

Frederiksværks Handelsstandsforening

Frederiksværk Håndværker- og Industriforening

Rotary – Halsnæs

Hundested Erhverv

Hundested Havn

Liseleje Erhvervsforening

Nordsjællands Landboforening

Spisekammer Halsnæs

Som ny virksomhedsejer i området har det været vigtigt for mig at få opbygget et netværk, og det har F5 og Erhvervsservice hjulpet mig med. – Peter Larsen, virksomhedsejer

Kommunal erhvervsservice

Halsnæs Kommune er i daglig dialog med masser af lokale og regionale virksomheder i mange forskellige sammenhænge. Som del af erhvervspolitikken, er det ambitionen at skabe de bedst mulige vilkår, der sikrer at virksomhederne vækster og flere arbejdspladser skabes. Derfor prioriteres erhvervsservice højt og der arbejdes med følgende mål og indsatsområder:

  1. Optimale rammebetingelser for erhvervslivet
  2. Kompetence- og forretningsudvikling for erhvervslivet
  3. Et stærkt virksomhedsnetværk
  4. Styrkelse af strategisk udvalgte erhvervsklynger
  5. Vækst i små og mellemstore virksomheder

Virksomhedsservice: Rekruttering og arbejdskraft

Miljø i virksomheden

 

Erhvervspolitik

Nyhedsbrev for erhverv

Vækstvirksomheder

Udover den kommunale erhvervsservice findes der også en række andre muligheder for virksomheder at søge støtte til forretningsudvikling og vækst. Som virksomhed i Halsnæs har du blandt andet ret til støtte og vejledning gennem Hovedstadsregionens Væksthus samt gratis konsultation, og ellers findes der gode guides og nyttig info via det statslige virk.dk.

Væksthus Hovedstadsregionen

Startvækst.dk

Halsnæs Erhvervsservice: Vejledning til vækst

Regionale samarbejder

Selvom det lokale erhvervsliv spirer og støtter op hinandens aktiviteter, er der i nogle sammenhænge øget behov for større og regionale samarbejder på tværs af kommunegrænser. I Halsnæs arbejdes der på flere fronter, for at skabe netværk og tage del i den regionale udvikling og vækst, som blandt andet Vækstforum og Greater Copenhagen er et udtryk for. På listen herunder finder du links til et udvalg af de regionale samarbejder, der er etableret og under fortsat udvikling, og hvor du som virksomhedsejer måske kan drage nytte af netværket.

Greater Copenhagen

Kongernes Nordsjælland – samarbejde

 

Turisme og oplevelseserhverv

Halsnæs indbyder til oplevelser og brug af det maritime miljø. Forretningsmæssigt er der flere virksomheder i turisme og oplevelsesbranchen, som er gået sammen i netværk og klyngesamarbejder for at styrke hinandens og deres egen virksomhed. Herunder findes link til 6 af de største netværk, projekter og partnerskaber som Halsnæs Kommune er aktiv medspiller i.

Turisme og Erhvervsfremmepulje

Visit Nordsjælland

Maritim Turisme

Fishing Zealand

Nationalpark – Kongernes Nordsjælland