Genveje til oplevelserne

OH Oplev Halsnæs

Oplev Halsnæs er din lokale guide på nettet og facebook, hvis du leder er efter lokale oplevelser, begiveheder og events – alle typer og former oplevelser deles af både brugere og arrangører. Oplev Halsnæs samler information og skriver guides fra hele området. Man kan også selv taste sine egne begivenheder ind, og kalenderen giver et overblik over, hvad der sker på de fastlagte datoer – både på den korte og lange bane. Klik ind og se, hvad der sker i denne uge.

Aktiv Halsnæs

En stor del af de daglige og lokale oplevelser foregår i foreningslivet, sportsklubberne og gennem idrætten. På den nye hjemmeside Aktiv Halsnæs kan du finde oversigt og kontaktinfo på foreninger og klubber i Halsnæs, og arrangere lokalebooking.

Der findes en uendelig rigdom i den rå natur, der gør at oplevelser findes overalt på vand og på land i Halsnæs – Jeppe Ingversen, Kiteinstruktør

Spillesteder og Kultur

Det er svært at sige, om det er de rå naturomgivelser eller om der noget særligt i vandet, men antallet af kulturudbud er højt her i Halsnæs.

Med regionens største kulturhus – Gjethuset – arrangeres der året rundt koncerter, foredrag og udstillinger i det gamle kanonstøberi. Forår, sommer og efterår er fyldt ud med festivaller og markeder, bibliotekerne holder løbende events og rundt omkring skyder små spillesteder og private initiativer op.

Så hvis man er fan af gode fritidsoplevelser eller musik, så kig nærmere på et udvalg af kultur og festivalsider herunder.

Sommerhus information

Med mere end 8.500 fritidsejendomme og sommerhuse er Halsnæs et naturligt feriemål for mange hen over sæsonen.

Historisk har det altid været populært med sommerhuse nord for København, og mange huse er gået i arv gennem generationer. Sommerhusejere har ofte et helt særligt forhold til det Halsnæs de kender, og de minder de har fået gennem årene.

Læs mere om sommerhus i Halsnæs her.

Naturoplevelser

Mange steder i Danmark kan man finde smuk natur, skønne ruter, parker og særlige badestrande. Halsnæs er ingen undtagelse, men dette område i Nordsjælland kan også noget helt unikt.

Som det eneste sted finder man tre slags vand på alle fire sider af halvøen Halsnæs.  Havet og Kattegat i nord, Isefjorden i vest, Roskilde Fjord i syd og Danmarks største sø, Arresø, i øst.

Det betyder også, at det blå element er tilgængeligt inde for 5 kilometer, uanset hvor du befinder dig i Halsnæs. De lokale finder hurtigt de gode steder, og ellers er der rig mulighed for at gå på opdagelse i en af de mange skove, plantager og kyststrækninger.

Strande og havnemiljøer

Skal du på stranden med ungerne, er det dejligt at det dragende vand og de åbne vidder kan nydes, mens sikkerheden er i top. Det kan du gøre på de fem bemandede strande i Halsnæs: Lille Kulgab, Liseleje øst, Liseleje vest, Gråstenvej og Trekanten. Her er der livredningsposter etableret af Nordsjællands Kystlivredningstjeneste, som er bemandede alle ugens dage i sæsonen. Er det mere tid til is og hygge i et de autentiske havnemiljøer, findes der også her gode muligheder i Hundested, Lynæs, Frederiksværk, eller de gamle fiskelejer ved Liseleje eller Kikhavn.